REHAU története

73 év szakértelem

 

A REHAU-Automotive csak lökhárítóból több mint félmillió különböző típust szállít partnereinek

A REHAU története 1948-ban egy kis észak bajor faluban, Rehauban kezdődött. A mai napig családi vállalkozásként működő vállalat a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy az új formulák megalkotása mellett szélesítse a polimer anyagok felhasználhatósági területét. Célja a hagyományos, megszokott anyagok és felületek kiiktatása a többet tudó műanyagok és a tartósabb rendszermegoldások érdekében. A cég a piaci versenyelőnyét a folyamatos innovációkkal éri el.

A REHAU három üzletágban tette le névjegyét: az építőiparban, az autógyártásban és az ipari megoldásokban. Sikerének egyik titka a széleskörű használati tanácsadás a mesteremberek számára.

Az elmúlt 73, lassan 74 évben robbanásszerűen terjeszkedett: mostanra minden kontinensen van telephelye: 68 országban, 190 telephelyen működik.
Több mint 20 ezer alkalmazottja világszerte szorgalmasan, szenvedéllyel dolgozik az újító megoldásokon az autóipar, az építőipar, a bútoripar, az ipar, az orvosi és vállalati szektor számára. A vállalatcsoport éves forgalma meghaladja a 4 milliárd eurót.

Az elmúlt 13 évben megerősítette jelenlétét a közép-kelet-európai régióban, amelynek eredménye, hogy több gyárral büszkélkedhet, és szinte minden országban rendelkezik értékesítési irodával.

A jövőt a közép-, és hosszútávú célokban látja a rövidtávú profitszerzés helyett. Ez az oka annak, hogy folyamatosan keresi az innovációt a megújuló energiák, a vízgazdálkodás és az energiahatékonyság területén. Mindenkori célja a szociális felelősségvállalás, globális vállalatként, és felelős munkaadóként elkötelezett a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás mellett.

A REHAU-Automotive foglalkozik a kiemelkedő minőségű műanyag autóalkatrészek fejlesztésével és gyártásával, mint például külső elemek, lökhárítók, és egyéb funkcionális polimer rendszerek. Megbízható partnere a nemzetközi autógyártó cégeknek.
Minden nap 7000 alkalmazott 25 helyszínen, 9 országban lelkesen tevékenykedik olyan műanyagipari megoldások létrehozásán, amelyek az autógyártást még könnyebbé, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá teszik – a cég jelmondatának megfelelően: „Engineering progress. Enhancing lives.”

 

1993 óta van Magyarországon

Hazánkban 1993-ban nyílt meg a vállalat első értékesítési irodája, ám Automotive divíziója csak 2005-ben érkezett Magyarországra. Győrben nyitott összeszerelési és logisztikai központot. A gyors növekedés megkívánta a változást, 2011-ben már külön jogi személyként kezdett működni a REHAU-Automotive Kft. 2013-ban a győri gyár megnyitásával azonos időben magába olvasztotta az addigi logisztikai központot is.

A REHAU-Automotive Kft. legfrissebb, 2020. decemberi pénzügyi beszámolója szerint 35,2 milliárd forint nettó árbevételre tett szert.